Føler du deg helt alene i verden?

Mange som driver egen bedrift føler seg ofte ganske alene i verden. Det virker som om de fleste andre har kollegaer, sjefer eller andre som er med på å forme en arbeidshverdag. Som selvstendig næringsdrivende, eller eier/leder i en liten bedrift har en ofte bare seg selv. De fleste har kanskje folk rundt seg, venner, familie, samarbeidspartnere, kunder og leverandører, men ofte er det sjelden disse kjenner akkurat hvordan gründerskoene trykker i ulike sammenhenger.

Hvordan er det egentlig å ligge våken om natta og tenke på de store regningene som snart skal betales, på brosjyrene og web-siden som burde vært utviklet, om en skal ansette flere folk, om en bør snakke med banken om lån til oppussing av lokalet osv. Ofte kan det være lett å gi råd til andre, og familie og venner har vel kanskje ikke alltid alle forutsetninger for å gi deg de rådene du virkelig trenger i din hverdag.

Innovasjon Norge har laget en tjeneste som heter Gründergrupper.

Gründergrupper dannes av 5 -7 etablerere som går sammen og danner et faglig forpliktende nettverk. Det er en fordel om at alle er innenfor ca 0-5 år fra etableringsdato. Innovasjon Norge tilbyr slike grupper tilskudd til en rådgiver for inntil ett år på er på inntil kr 50 000. Litt av poenget er at rådgiveren skal hjelpe gruppa i gang, og deretter skal gruppen fortsette på egenhånd så lenge som ønskelig.

Tidligere var ordningen litt ulik dagens, og het Nettverkskreditt. Gründergrupper er en tjeneste som Innovasjon Norge tilbyr over hele landet, og er helt supert for deg som vil ha noen å spille ball med, og som virkelig vet hvordan det er å drive egen bedrift.

Les mer på sidene til Innovasjon Norge.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits