Rentefritak på studielån - lav lønn i egen bedrift?

Staten er en knallhard kreditor leser vi i dagens VG - Dine Penger. Dersom du ikke regningen fra Lånekassen i tide, vil du få et purregebyr på 280,- kr. Venter du til purringen kommer for andre gang, blir det fort 500,- kr.

Er du en av de som får klump i halsen hver gang det detter ned en faktura fra Lånekassen i postkassa, så sjekk om du kanskje kan få slettet litt av totalen!

Statens Lånekasse kan muligens slette noe av rentekostnadene dine dersom du arbeider fullt i eget firma (eller som ansatt hos andre) med lav eller ingen inntekt. Dette er desverre noe mange ikke kjenner til. På et lån på 250 000 kr snakker vi fort om 10-15 000 kr pr år! Og det beste er at du kan søke om fritak for inntil tre år til sammen. Les også om andre grunner til rentefritak: VG-nett

  • Du må ha hatt sammenhengende fulltidsarbeid i minst tolv måneder. (Feks drive ditt eget enkeltpersonforetak, eller jobbe hos andre.)
  • Din brutto månedsinntekt må ikke ha vært over 12 280 kroner i gjennomsnitt i den samme perioden. (Det tilsvarer en årslønn på vel ca 147 000)
Les mer hos Lånekassen hva du må gjøre for å få slettet rentene for år som du har hatt lav inntekt :-)

Spread the word!


:-D Anne-Lise < Del på Facebook

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits